З Єгипту в сектор Гази проїхали перші 20 вантажівок із гуманітаркою

Перші 20 вантажівок із гуманітарною допомогою для жителів сектору Гази проїхали через контрольно-пропускний пункт Рафах із боку Єгипту. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Вантаж супроводжували співробітники Червоного півмісяця. Вони повідомили, що насамперед у Газу відправили ліки та медичні препарати, необхідні для надання екстреної допомоги палестинцям, які дістали поранення під час загострення конфлікту радикального палестинського угруповання ХАМАС з Ізраїлем.

В ООН заявили, що для жителів сектора потрібно щонайменше 100 вантажівок, але Ізраїль дозволив в'їзд лише 20.

Загалом біля прикордонного переходу Рафах перебувають 175 машин із гуманітарною допомогою. Це єдиний КПП на кордоні з Газою, через який Ізраїль погодився пропустити вантажі, - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, російський "воєнкор" натякнув, що бойовики ХАМАС уважно вивчили "досвід СВО".

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті