ЄС виділяє додаткові €110 мільйонів гуманітарної допомоги Україні

Єврокомісія надає додаткові 110 мільйонів євро гуманітарної допомоги для підтримки постраждалих від війни українців. Про це повідомляється у прес-релізі на сайті Європейської комісії 14 листопада.

"Комісія виділяє 110 мільйонів євро на гуманітарну допомогу, з яких 100 мільйонів підуть на проєкти в Україні, а 10 мільйонів – на підтримку українських біженців і приймаючих громад у Молдові", - зазначається у повідомленні.

У Єврокомісії додали, що це фінансування допоможе гуманітарним партнерам ЄС надавати такі послуги, як грошова допомога, їжа, вода, притулок, медичне обслуговування, психосоціальна підтримка та захист українців.

Також Євросоюз також надасть ще 84 електрогенератори зі своїх стратегічних резервів на тлі наближення зими та ймовірних російських атак по енергетичній інфраструктурі України.

Як повідомлялось раніше, Європарламент погодив створення Фонду допомоги Україні на 50 мільярдів євро.

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті