Єдину у своєму роді російську загоризонтну РЛС у Мордовії виведено з ладу завдяки атаці ЗСУ

Після атаки ЗСУ вийшла з ладу російська загоризонтна РЛС "Контейнер" у Мордовії 17 квітня. Про це з посиланням на свої джерела повідомляє ВЧК-ОГПУ 18 квітня. 

"Учора БПЛА атакували загоризонтну РЛС "Контейнер", розташовану в Ковилкіно, Мордовії. За даними джерел ВЧК-ОГПУ, атака пройшла успішно і тепер російську загоризонтну станцію виведено з ладу", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це єдина у своєму роді РЛС загоризонтного стеження, яка давала змогу виявляти аеродинамічні цілі на відстань до 3000 км, за рахунок відбиття від іоносфери сигналу радара. 

"Втрата "Контейнера" позбавить російські ППО розвідувальної інформації та можливості раннього виявлення тактичної - ударної авіації. Заповнити прогалину буде вкрай складно, завод, де виробляли "Контейнер", уже практично закрито, а інститут-розробник дальньої радіолокації - НДІДАР припинив своє існування", - йдеться також у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ атакували дронами військову частину в Мордовії РФ.

Раніше також повідомлялося, що атака дронів України по військовій частині в Мордовії може бути "перетином ядерної червоної лінії" путіна.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті