Януковича та Азарова будуть судити за підписання "Харківських угод"

Біглого президента Януковича та ексголову Уряду Азарова підозрюють у державній зраді за підписання "Харківських угод" на користь РФ. Про це повідомляє телеграм-канал Офісу генерального прокурора 15 вересня.

"Експрезидент України, в порушення вимог Конституції та Закону України «Про міжнародні договори України», 21 квітня 2010 року у місті Харкові підписав від імені України Угоду, якою продовжив на 25 років строк перебування чорноморського флоту російської федерації на території України – АР Крим і м. Севастополі", - зазначається у повідомленні.

В Офісі генпрокурора додали, що ексголова Уряду, у свою чергу, того ж дня підписав розпорядження про схвалення Кабінетом міністрів України так званих «Харківських угод» на користь російської федерації.

Також вони додали, що колишні керівники держави штучно створили передумови для збільшення чисельності військ РФ на території України та у подальшому – вторгнення збройних сил російської федерації і окупації ними АР Крим і м. Севастополя.

Окупація півострова надала можливість РФ здійснити протягом 2014-2022 років нарощування особового складу та військової техніки, а також створити нові військові частини та підрозділи, які були застосовані державою-агресором для повномасштабного військового вторгнення 24 лютого 2022 року на територію України.

Нагадаємо, що СБУ затримала Шуфрича.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті