Якщо впаде Часів Яр, під ворожим вогневим контролем опиняться Дружківка й Костянтинівка - бригада "Рубіж"

Якщо впаде Часів Яр, під вогневим контролем противника опиняться міста Донеччини Дружківка й Костянтинівка, а це суттєво погіршить логістику для українських військ. Про це поідомив офіцер секції планування бригади "Рубіж" Дмитро Кожубенко в ефірі "Київ24" 2 травня.

"Якщо безпосередньо прорвуть місто Часів Яр, то це - міста Дружківка і Костянтинівка, які відразу ж територіально, географічно за Часовим Яром. І як тільки Часів Яр впаде - якщо він впаде, а ми всі дуже сподіваємося, що він вистоїть - то дані міста просто опиняться під вогневим контролем противника, що значно ускладнить логістику для наших підрозділів", - сказав Кожубенко.

За його словами, на напряму оборни бригади "Рубіж" противник активізував свої штурмові дії. Вже протягом декількох днів він проводить штурми із застосуванням піхоти й техніки - техніка використовується зазвичай для швидкого доставлення піхоти до місця атаки. Але, як каже Кожубенко, техніку ворога виявляють українські оператори коптерв і в подальшому по ній корегується вогонь артилерії.

"На напрямку Бахмута під загрозою може бути місто Торецьк, де у противника також серйозне угруповання", - сказав також офіцер. 

Раніше повідомлялось, що ситуація у районі Часового Яру більш-менш стабілізувалася.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті