Виробник Libero і Libresse продали бізнес у росії за $117 мільйонів

Виробник Libresse і Libero остаточно покинули росію, продавши бізнес за 117 млн доларів, - повідомляє BBC/російська служба.

Зазначається, що шведський виробник засобів особистої гігієни Essity, якому належать популярні в росії бренди бренди Zewa, Libresse і Libero, оголосив про завершення продажу російського бізнесу. Він дістався компанії "Нові технології" Ігоря Шилова, колишнього акціонера виробника соків "Нідан" і співвласника "Європейського медичного центру".

"Російський бізнес Essity продано за 1,2 млрд шведських крон - це близько 117 млн доларів, випливає із заяви компанії. Продаж було здійснено за готівковий розрахунок і без позикових коштів. "Таким чином, Essity покинула Росію", - сказано в заяві. 

Шведський виробник засобів особистої гігієни почав залишати російський ринок ще у квітні 2022 року, тобто незабаром після початку вторгнення в Україну. У 2022 році активи компанії в Росії оцінювали в 1,7 млрд шведських крон.

"Від самого початку війни росії проти України ми були повністю зосереджені на виході з росії. Сьогодні ми завершили продаж нашого бізнесу після довгого і складного процесу", - заявив головний виконавчий директор Essity Магнус Грот. У 2022 році чистий виторг Essity в росії становив близько 2% від її загального консолідованого виторгу у світі.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті