Усі невраховані будуть враховані: у РФ путін підписав указ про оцифрування даних чоловіків призовного віку

Російський диктатор путін підписав указ про створення інформаційного ресурсу "для актуалізації документів військового обліку", - повідомляють російські ЗМІ.

Він підписав указ після мобілізації понад 300 тисяч чоловіків для війни в Україні, яка проходила з великими проблемами, - зазначає ВВС.News.

"Одна з проблем - призив щодо мобілізації людей похилого віку, з проблемами зі здоров'ям і так далі. Влада пояснила такі "непоразуміння" тим, що інформація про підлягаючий заклик у військкоматах не оновлювалася довгий час", - пише видання.

Тепер за указом путіна вже за місяць (до кінця грудня) регіональна влада разом із міністерствами оборони та цифрового розвитку зобов'язана оцифрувати всі бази військових комісаріатів - перевести "документи військового обліку" в електронно-цифрову форму. Це стосується і солдатів-строковиків, і контрактників, і тих, хто перебуває в запасі, але не офіцерів, випливає з путінського указу.

Потім ця база має бути поєднана з даними податкової служби. Туди ж інтегруються бази МОЗ, МВС, МНС, ФСВП, ФССП, мінобрнауки, Мінсільгоспу, Міносвіти, Мінспорту, ЦВК та Пенсійного фонду, - зазначив правозахисник Павло Чіков.

"База має запрацювати з 1 квітня 2023 року - з початку весняного призову. Усі невраховані військкоматами досі будуть враховані", - попередив він.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті