Полонений танкіст з Донецька, який воював під Маріуполем, отримає покарання за держзраду і участь у НВФ

На Донеччині судитимуть військовополоненого танкіста, який брав участь у захопленні Маріуполя. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 31 жовтня.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Донецька за фактом державної зради, а також участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України)", – йдеться в повідомленні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2014 року, коли місто Донецьк окупували незаконні збройні формування РФ, чоловік добровільно підписав так званий контракт на проходження військової служби у якості стрілка мотострілкового батальйону 9 полку морської піхоти "народної міліції ДНР".

Зазначається, що в подальшому, з серпня 2015 по квітень 2022 року обвинувачуваний служив кулеметником у незаконних збройних формуваннях зазначеного псевдоправоохоронного органу, а саме у "фінансово-економічній міліції", батальйонах "Сомалі", "Чечен", "П’ятнашка".

Уточнюється, що з початком повномасштабного вторгнення армії РФ на територію України обвинувачений брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України як оператор-навідник танку "Т-72Б1" у м. Маріуполі.

"У квітні 2022 року танкіста взяли у полон військовослужбовці ЗСУ у Волноваському районі", – йдеться в повідомленні. – Досудове розслідування здійснювалось СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях".

Раніше повідомлялось, що на двох "збирачів податі" з Марківки на Луганщині очікує по 15 років за ґратами.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті