Військові облігації тепер можна придбати у "Дії" – Мінцифри

Військові облігації стало можливим придбати на порталі та у застосунку "Дія" з 3 жовтня. Про це повідомило Міністерства цифрової трансформації (Мінцифри) в Телеграм 3 жовтня.

"Запускаємо інвестиційний інструмент у "Дії" – військові облігації. Вкладаєте гроші в економіку та ЗСУ – отримуєте прибуток, – сказано в повідомленні. – Вартість однієї військової облігації – від 900 гривень. Придбати їх можна стільки, скільки забажаєте".

Уточнюється, що військові облігації — це цінні папери, що випускає держава під час воєнного стану.

"Купуючи облігації, ви даєте державі в борг гроші і назад отримуєте їх з відсотками, – повідомляє міністерство. – Це як депозит державі, який працює на перемогу".

Підкреслюється, що облігації різняться за:

- датою виплат – на строк до 1,5 року;

- відсотками доходу – від 11 до 16% річних;

- назвами на честь тимчасово окупованих міст та територій — Херсон, Мелітополь, Маріуполь, Крим тощо.

Зазначається, що детальну інформацію про військові облігації в "Дії" можна дізнатися на офіційному порталі.

Раніше повідомлялось, що військові облігації станом на 25 квітня 2022 року придбали більше 9 тисяч українців, завдяки чому залучено 45 млрд грн.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті