Велика вода: у Росії губернатор Курганської області хоче облетіти з іконою території, які може затопити під час паводка

Курганський губернатор РФ Вадим Шумков планує облетіти з іконою території, які може затопити під час паводку. Про це повідомляє ТГК Brief 9 квітня.

"Є ймовірність того, що в обльоті братимуть участь священики, які здійснять молебень. Обліт очікується найближчими днями, розповідають джерела уральських медіа", - ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в регіоні, що підтоплюється, було введено режим надзвичайної ситуації.

"Стихія непередбачувана, об'єм води надзвичайний, не ризикуйте своїми життям і здоров'ям. (...) Ідіть зі своїх будинків, розташованих поблизу заплави, негайно", - закликав очільник регіону.

За оперативними даними МНС РФ, у зону ймовірного підтоплення потрапляють 62 населені пункти, зокрема 4,3 тис. будинків і 5,55 тис. присадибних ділянок, 600 дачних ділянок, 18,7 тис. осіб, серед яких 3,6 тис. дітей. Очікується підйом рівня води в річках Тобол, Уй, Ісеть, Міас.

За даними на вчора, 8 квітня, підтоплено 21 житловий будинок, 94 присадибні ділянки, сім ділянок автомобільних доріг і низьководний міст.

Зазначимо, що влада Оренбурга знову задіяла сирену для оповіщення про евакуацію через погіршення ситуації з паводком. Мер міста Сергій Салмін попередив, що звукове сповіщення увімкнуть із 19:00 (17:00 за Москвою). "Це не навчальна тривога. Це знак, що паводкова ситуація в Оренбурзі вкрай небезпечна. Рівень води в Уралі різко піднявся до позначки 914 см. За рівня 930 відбудеться підтоплення нових територій. Ситуація дуже серйозна, вода може прийти стрімко", - попереджає місцева влада.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті