"Вбиває планету": Папа Римський назвав "найнебезпечніший" серед пороків

Папа Римський Франциск оголосив гріх обжерливості "найнебезпечнішим пороком", тому що він "вбиває планету". Про це він заявив, звертаючись до паломників у Залі Павла VI 10 січня, пише vaticannews.

"Звертаючись до прочан у Залі Павла VI, Святіший Отець нагадав про милосердне співчуття Господа до людських радощів: Христос поповнює нестачу хорошого вина в Кані, захищає голодних учнів, які зірвали колосся в суботу. Його поведінка викликає скандал, бо Він не тільки прихильний до грішників, а й ділить із ними трапезу, виявляючи готовність спілкуватися з відкинутими. У прекрасній притчі Господь стверджує новий принцип: гості на весіллі не можуть постити, поки наречений з ними; вони будуть постити, коли наречений піде. Крім того, Ісус скасовує поділ їжі на чисту і нечисту, але тепер ставлення до неї потребує перегляду, особливо в "суспільстві достатку", де багато дисбалансу і патологій. Люди їдять занадто багато або занадто мало, часто харчуються на самоті, страждають від розладів харчової поведінки - анорексії, булімії, ожиріння", - пише vaticannews.

"Ці недуги, часто болючі, здебільшого пов'язані з душевними муками, - цитує видання Папу. - Господь наставляє, що порочна не сама їжа, а наше ставлення до неї. Харчування - це прояв чогось внутрішнього: збалансованості чи непоміркованості; здатності дякувати чи зарозумілої претензії на самостійність; співчуття тих, хто вміє ділитися їжею з нужденними, чи егоїзму тих, хто накопичує все для себе. "Скажи мені, як ти їси, і я скажу тобі, хто ти".

Раніше повідомлялося, що Папа Римський вибачився за свої слова про імперську спадщину росії, пославшись на неправильний текст.

 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті