Ватажку путінської байкерської організації з Луганська, "депутата ЛНР" Кішкінову загрожує 10 років ув'язнення - СБУ

За матеріалами СБУ 10 років позбавлення волі загрожує колишньому "депутату ЛНР", очільнику луганського осередку путінського байкерського клубу "Ночные волки - Донбасс" Віталію Кішкінову на прізвисько "Прокурор". Про це повідомляє 3-є управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк у Facebook 21 березня.

"СБУ зібрала доказову базу щодо ексдепутата "парламенту ЛНР", який сприяв реалізації кремлівського плану анексії українських територій через організацію псевдореферендуму. Очолюване ним відділення організації рашистських байкерів з 2014 року залучається Кремлем для підтримки окупаційної політики на тимчасово окупованій території Луганщини та у якості інструменту гібридного впливу на населення. Діяльність цієї структури жорстко контролюється російською владою та спецслужбами", - сказано в повідомленні. 

Зазначається, що з перших днів широкомасштабної війни РФ проти України очільник луганської "філії" "Ночных волков" підтримав агресора та публічно закликав жителів захоплених територій вступати до лав російських НЗФ, аби воювати проти України. 

У вересні 2022 року Кішкінов, який у той час був "депутатом народного совета ЛНР", під час пленарного засідання цього незаконного органу проголосував за "закон" про проведення "референдуму". На підставі цього "документу" окупанти провели антиконституційний «референдум» на території Луганської області. 

Уточнюється, що ворожий поплічник обвинувачується у  посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110) та у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України). Зловмисник переховується на тимчасово окупованій території. Його оголошено у розшук, проводяться комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти національної безпеки України.

Раніше повідомлялось, що колишню офіціантку з Новоайдара, яка "кар'єрно зросла" до поліціянки, засуджено до 14 років ув'язнення й оголошено в розшук.

Статті

Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Всі статті