В Україні остаточно заборонили діяльність ОПЗЖ: суд відхилив апеляційну скаргу

Суд остаточно заборонив діяльність партії ОПЗЖ, відхиливши апеляційну скаргу 15 вересня. Про це повідомляє СБУ у своєму Телеграм-каналі.

"Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України 15 вересня відхилив апеляційну скаргу проросійської політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" (ОПЗЖ) і таким чином остаточно заборонив її діяльність в нашій країні", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що рішення про заборону функціонування ОПЗЖ було прийнято на підставі указу Президента та рішення РНБО.

"Вони ґрунтувалися на доказах її деструктивної діяльності, зібрані у межах реагування СБУ на загрози національній безпеці", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що йдеться передусім про демонстративну підтримку та популяризацію агресивної антиукраїнської політики росії, як на рівні керівництва, так і рядових її членів.

Зазначається, що ОПЗЖ фактично ретранслювала офіційну позицію країни-агресора щодо України та завдавала значної шкоди інтересам нашої держави.

"Встановлено причетність провідних функціонерів ОПЗЖ до діяльності, що створює реальні загрози національним інтересам, безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що у держвласність передано активи кремлівської бізнес-структури, якою управляли "ставленики" ОПЗЖ.

Статті

Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Всі статті