В Україні зафіксовано 171 випадок сексуального насильства з боку окупантів - Зеленська

Правоохоронці встановили 171 потерпілого від сексуального насильства з боку російських військовослужбовців. Про це заявила перша леді України Олена Зеленська 4 березня, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

Виступаючи в суботу у Львові на міжнародній конференції "United for justice", вона розповіла, що кількість фактів зґвалтування українців окупантами свідчить про те, що ці злочини є свідомою політикою російської армії.

"Це їхня свідома фізична і психологічна зброя проти українців", - сказала вона."171 випадок сексуального насильства проти українців зараз розслідують у генпрокуратурі. І за цією цифрою не тільки жінки, серед постраждалих - 39 чоловіків, 13 неповнолітніх", - підкреслила Зеленська.

За словами Зеленської, про ці випадки відомо тільки тому, що у потерпілих вистачило мужності повідомити про це. 

"Потерпілий ніколи не несе відповідальності за злочин, відповідальність завжди несе агресор... постраждалим треба знати, що держава завжди на їхньому боці... покарання їхніх кривдників - це найголовніше. Засудження зґвалтувань та інших воєнних злочинів має стати прецедентом, щоб будь-який потенційний агресор знав, що подібне не залишиться безкарним", - зазначила вона. 

Нагадаємо, генеральний прокурор США Меррік Гарланд заявив, що вже визначено конкретних підозрюваних у справах за звинуваченням росіян у військових злочинах в Україні. 

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті