В Україні більше не буде селищ міського типу

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який скасовує "поняття селище міського типу" та запроваджується нове поняття – "поселення". Про це повідомляє народний депутат Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі 24 жовтня.

Після майже трьох місяців затримки в ОП, все ж таки президент підписав №8263 "Про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України", - написав Железняк.

Як повідомив нардеп, законопроект пропонує прибрати чинне з 1981 року радянське регулювання питань адмінтерустрою, встановити чіткі процедури віднесення населених пунктів до категорії міст, селищ, сіл, закріпити на рівні закону процедуру найменування та перейменування населених пунктів та спростити процедури встановлення меж населених пунктів.

Згідно із документом, тепер усі населені пункти з компактною забудовою та чисельністю населення понад 10 тисяч мешканців матимуть статус міста. Міста, які не відповідатимуть цьому визначенню, не планують знижувати у статусі.

Населені пункти, де є садибна забудова та чисельність населення понад 5 тисяч жителів, будуть просто селищами.

Інші населені пункти, що існують в Україні, будуть у статусі села.

Як повідомлялось раніше, Зеленський закликав ліквідувати "сірі зони" у Європі.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті