В Україні 10 січня зафіксували новий рекорд споживання електроенергії

В Україні 10 січня зафіксували новий рекорд споживання електроенергії. Про це повідомило Укренерго.

Піки були у ранкові години. У компанії зазначили, що диспетчерський центр упродовж всього дня докладає зусиль, щоби збалансувати роботу енергосистеми. 

Укренерго закликає українців: будь ласка, уважно ставтесь до користування потужними електроприладами впродовж всього дня:

  • зменшить використання кондиціонерів для опалення приміщення та обігрівачів. Особливо це актуально в ранковий та вечірній час.
  • не вмикайте одночасно праску, пральну машину, пилосмок та бойлер.- вимикайте світло в приміщеннях, в яких не знаходитеся.
  • бізнес теж може долучитися до підтримки енергосистеми: зменшить освітлення вивісок, вітрин, банерів та новорічних гірлянд.

"Ці прості правила допоможуть не лише зменшити навантаження на енергосистему нашої країни, але й зекономити гроші. Менше споживаєте, менше платите! Не перегодовуйте Графіка, заощаджуйте електроенергію", - закликають енергетики.

Нагадаємо, хто такий кіт Графік. Насправді графік споживання електроенергії у холодну пору року візуально нагадує кота. Його вушка – це піки споживання, коли енергосистема найбільше потерпає від перенавантаження. Проміжок між вухами – зменшення споживання вдень. 

"Будь ласка, не перегодовуйте Графіка", - закликають в Укренерго.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті