У Празі з'явилася статуя путіна в образі гобліна, що закручує газовий вентиль (ФОТО)

У Празі встановили скульптуру, яка зображує російського диктатора путіна в образі гобліна, що закручує газовий кран, - пишуть Ceske Noviny.

Зазначається, що на місці, де раніше стояла пам'ятка скандальному радянському маршалу Івану Конєву, яка згодом буда демонтована, статуя путіна простоїть 30 днів, а потім буде виставлена на аукціон.


"Виручені з аукціону гроші підуть на купівлю зброї для України, яка з лютого стикається з російським вторгненням", - цитує видання автора статуї, коваля та скульптора Душана Достала.

За задумом автора, статуя путіну має на меті вказати на винуватця нинішнього підвищення цін на енергоносії.

За його словами, статуя з піднятою правою рукою також представляє путіна у поєднанні з нацистським лідером Адольфом Гітлером, висловлюючи таким чином позицію, яку зайняв російський президент.

Робота під назвою Демон Аріман, демон із перської міфології, була створена з нагоди міжнародної зустрічі художників-ковалів. Він є абсолютним злом, додав автор статуї.

Встановлення скульптури та її подальший аукціон організував бізнесмен Далібор Дедек, який на початку травня оголосив акцію «Подарунок путіну» зі збирання грошей на зброю для України.

Дедек вважає, що статую путіна може бути продано з аукціону за шестизначну суму.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті