У Польщі розпочався Третій міжнародний етнокінофест "ОКО": українці зможуть подивитися фільми онлайн

Третій етнографічний кінофестиваль "ОКО" 13 листопада відкрився у польському місті Торунь. Про це повідомляють організатори фестивалю.

Проведення Третього етнографічного кінофестивалю «ОКО» також опинилося під загрозою, оскільки Бессарабія, що знаходиться біля Чорного моря, - один із головних стратегічних інтересів росії. Незважаючи на це, фестиваль відбудеться з 13 по 18 листопада 2022 року у середньовічному містечку Торунь у Польщі в межах та за підтримк Міжнародного кінофестивалю мистецтва кінематографії EnergaCAMERIMAGE.

Цьогорічний офіційний слоган фестивалю - «Святкуй життя!». Жодна зовнішня агресія не повинна заважати Україні жити, а «ОКО» – проповідувати мир і толерантність, демонструючи свої фільми.

Цього року оргкомітет отримав 1171 заявку зі 104 країн світу, охопивши усі континенти нашої планети. З усіх заявок відібрано 8 повнометражних і 16 короткометражних етнографічних документальних фільмів, які відкривають та досліджують колоритні таємні місця (22 країн світу + уся Латинська Америка), забуті культури, священні обряди і героїв, що надихають.

Оцінювати повнометражні стрічки будуть: Арнольд ван Брюгген з Нідерландів, Олена Івановська та Геннадій Кофман з України. Короткометражні: Себастьян Майсторович з Австрії, Ламія Фатхі з Єгипту та Марта Домачовська з Польщі.

24 конкурсанти змагатимуться за грошовий приз від компанії MEGOGO у розмірі 40 тисяч та 20 тисяч грн.

Поза конкурсом відбудеться спецпоказ українських фільмів «Подивись на Україну іншими очима», яким «ОКО» хоче привернути увагу усього світу до України.

Також, буквально одразу після завершення етнокінофесту в Торуні, - відбудуться спеціальні покази «OKO»: 20 листопада - у Фінляндії (Гельсінкі), 25, 26, 27 листопада - у Болгарії (Софія) і, нарешті, 2, 3, 4 грудня - вдома, в Україні (Болград). Програма «OKO ПОДОРОЖУЄ» складатиметься з українських фільмів, які відображають різноманітні аспекти батьківщини «OKO» - України, її багату культуру та історію.

Під час фестивалю усі фільмі конкурсної програми ОКО будуть доступні до перегляду на території України на сайті наших партнерів - стрімінгової платформи МЕГОГО, який буде знаходитись на сайті ОКО під кнопкою «подивитись онлайн».

Програма фестивалю ТУТ.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті