У полоні росіяни утримують журналіста з Маріуполя Олександра Гуділіна (ФОТО)

Журналіст з Маріуполя Олександр Гуділін, який з 24 лютого служив у Теробороні міста, потрапив у полон у кінці березня. З того часу про нього нічого не відомо, - повідомляє 0629.ua.

Дружина Олександра Наталія Гуділіна розповіла, що зранку 24 лютого Олександра викликали на пункт збору Тероборони. Спочатку вони ще сподівались, що це просто попередні збори. Але за годину Саша повернувся по речі. Забрав їх – і все.

«Ми підтримували зв’язок до 2 березня. Саша телефонував щодня. Казав, що у нього все добре, і що скоро ми переможемо. Але потім в Маріуполі не стало світла, Інтернету, зв’язку, води. І я перестала отримувати від нього повідомлення”, - розповіла Наталія, яка разом з семілітніми доньками-близнючками змогла пішки вибратися з палаючого під обстрілами росіян міста.

На одному з блокпостів телефон Наташи раптом ожив - вона натиснула кнопку відповіді і почула рідний голос. Це був Саша.

«Уявіть мій стан. Мене перевіряють росіяни, денеерівці, не знаю точно, хто саме там був. А тут Саша. Він каже, що їм доводиться здаватися в полон. Каже. Що сильно любить мене і дітей. Я слухаю, і нічого не можу відповісти йому. А він питає: «Наташа, ти мене любиш?» Я кажу тихо: «Да». А він – ні, ти мені скажи, скажи, скажи. А я не можу сказати, бо на мене дивиться людина зі зброєю. І я починаю казати, що не знаю, де зараз подівся мій чоловік. Що він пішов на іншу квартиру подивитись і не повернувся. І тоді він все зрозумів…»

Це була їхня остання розмова. Потім Олександр Гуділін подзвонив своєму редактору і повідомив, що тероборону і частину морпіхів зрадили. Що вони опинились в оточенні на території ММК ім. Ілліча. І попросив кричати про це голосно.

Де зараз знаходиться Олександр Гуділін – не відомо. Російська федерація підтвердила, що боєць терооборони Олександр Гуділін - в полоні. Можливо, це означає, що він на території рф. Можливо, що і ні. Бо в’язнів постійно переміщують з тюрми в тюрму.

Дружина, діти та колеги вимагають звільнення Олександра та всіх українських захисників, яких незаконно утримує країна-агресор.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті