В окупованому Маріуполі з'явилися фейкові ректор та декан місцевого університету

В окупованому Маріуполі колишні педагоги Маріупольського державного університету отримали від загарбників посади "ректора" та "декана". Про це 23 серпня повідомляє прес-служба Донецької обласної прокуратури.

Місцеві мешканки пішли на співпрацю із ворогом після захоплення міста. Зокрема, саме вони почали "відновлювати" навчальний заклад в окупації.

"У червні 2022 року, згідно з наказами псевдоміністра освіти і науки так званої "ДНР", правопорушниць призначили на посади виконувача обов'язків ректора та декана факультету економіки, управління та права Маріупольського державного університету", - повідомляють правоохоронці.

Наразі жінки розповідають пропагандистам про початок нового навчального року за стандартами освіти РФ. Також вони намагаються отримати акредитацію та ліцензію від міністерства освіти та науки РФ.

Наразі жінкам заочно повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Наразі їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Маріуполі стався замах на гауляйтера Іващенка.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті