В МЗС Угорщини повідомили, через що блокуватимуть військову допомогу ЄС для України

Угорська сторона має намір продовжувати блокувати надання Україні нового траншу військової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро в межах Європейського фонду миру. Про це заявив міністра закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, - з посиланням на The Guardian пише ZN.UA.

Як зазначається, Будапешт робитиме це, поки не отримає від нашої держави “гарантій”, що OTP Bank чи інші угорські компанії не потраплять у так званий Список міжнародних спонсорів війни Національного агентства з питань запобігання корупції.

Також Сіярто поскаржився, що Угорщина нібито піддалася “тиску” під час зустрічі в Євросоюзі щодо питання підтримки надання Україні 500 млн євро. Його держава вже кілька місяців блокує виплату цього пакету допомоги.

У жовтні Національне агентство України з питань запобігання корупції (НАЗК) остаточно виключило угорський OTP Bank з переліку міжнародних спонсорів російської війни, до якого він був включений ще у травні – через позицію керівництва банку продовжувати діяльність у росії. 

Статті

Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Всі статті