У кремлі готують нові провокації. Захід має бути рішучим у підтримці України - Моравецький

Кремль готуватиме нові провокації, відтак треба допомагати Україні зброєю і фінансами. Про це глава уряду Польщі Матеуш Моравецький написав у Фейсбуці 9 жовтня, інформуючи про своє інтерв'ю для американського телеканалу CNBC, - передає Укрінформ.

“Путін і кремль готуватимуть нові провокації - як ті, які вони, швидше за все, зробили з Nord Stream 1 і Nord Stream 2, оскільки росія намагатиметься загострити ситуацію на багатьох різних фронтах, щоб надіслати сигнал, що вони теж налаштовані рішуче і не зупиняться. Вірю в бойовий дух і моральну стійкість українських воїнів та українського народу, який так рішуче захищає не тільки своє майбутнє, мир і свободу, а й наше”, - підкреслив Моравецький.

Однак, як підкреслив польський прем’єр, для перемоги України Захід має бути рішучішим. “Ми повинні бути сильними. Ми повинні підтримати українців постачанням зброї, а також фінансово”,- наголосив Моравецький.

Він додав, що обговорював питання, “як ефективніше і швидше підтримати українських друзів у боротьбі з тиранією” з багатьма лідерами на нещодавній зустрічі в Празі, де 6-7 жовтня проходив перший саміт Європейської політичної спільноти, а також неформальний саміт ЄС.

Як повідомлялося, Польща пропонує використовувати заморожені активи РФ для відновлення України та допомоги європейцям в умовах енергетичної кризи.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті