У Херсонській області ввели заборону на купання та вилов риби

В зв'язку з забрудненням води в Херсонській області введено заборону на купання в відкритих водоймах, а також на вилов та продаж риби. Про це 10 червня повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін у Telegram.

"Небезпека цілком реальна й відчутна. Це наша вода. На жаль вона зараз небезпечна. Концентрація низки шкідливих речовин у пробах води в десятки разів перевищує допустиму норму", - повідомив Прокудін.

Глава ОВА розповів, що на засіданні штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру він дав дорученнязаборонити купання на водних об'єктах, а також заборонити вилов та продаж риби в області.

"У криницях та відкритих водоймах на затоплених територіях можуть опинитись хімікати, збудники інфекційних хвороб із кладовищ, вбиралень і сміттєзвалищ, які є вимиті. Не забуваємо, що на дні зруйнованої росіянами Каховської ГЕС могло бути багато небезпечних для здоров'я речовин. Тому готуйте їжу й пийте тільки бутильовану або завезену воду", - наголосив він.

До того ж він нагадав, що в зв'язку з погодними умовами, завтра волонтерів не допускатимуть до рятувальних операцій.

"Завтра очікуються грози, місцями град, шквал вітру досягатиме позначки 15-20 м/с", - наголосив Прокудін.

Як повідомлялося, через підрив Каховської ГЕС 700 тисяч людей позбавлені доступу до питної води. 

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті