У чеченському батальйоні, який воює проти росії, пояснили, чому Україні важливо офіційно визнати незалежність Чечні (ВІДЕО)

Боротьба чеченського народу за незалежність здатна відвернути увагу російських військ від України. У свою чергу, для стимуляції цієї боротьби потрібне офіційне визнання Україною державного суверенітету Чеченської республіки Ічкерія. Про це в ефірі телеканалу Freeдом заявив Іслам Бєлокієв - офіційний речник чеченського батальйону ім. Шейха Мансура, що воює за незалежність України.

«Сьогодні в Росії, по суті, лише Північний Кавказ здатний відвернути увагу російських військ від України. А на Північному Кавказі лише Чечня здатна це зробити. І якщо сьогодні Чеченську республіку Ічкерію буде визнано, ми зможемо діяти офіційно. Ми зможемо офіційно, з погляду юрисдикції, претендувати на свою незалежність. Чи зможемо офіційно роз'їжджати цим світом і тоді ніхто не зможе звинуватити нас у сепаратизмі тощо. І тоді дуже велика кількість людей готова буде стати і боротися за свою незалежність», - заявив Бєлокієв .

«Це сьогодні життєво необхідно не лише для нас, а й для самих українців», - наголосив він.

"Якщо люди відчують підтримку з боку інших країн - політичну, фінансову, дипломатичну - вони заявлять, що не хочуть бути з Росією", - упевнений представник чеченського батальйону.

Як повідомляв раніше «ОстроВ», член колишньої делегації України на Мінських переговорах журналіст Сергій Гармаш зареєстрував на сайті Президента Петицію про визнання державного суверенітету Чеченської республіки Ічкерія та встановлення дипломатичних відносин із нею. Петицію можна підписати ТУТ.

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті