У 2023 року податківці повністю перейдуть на "електронні рейки" без виїзних перевірок

Незабаром буде представлено детальний план повної диджиталізації Державної податкової служби України. Документ розробляється спільно з Міністерством цифрової трансформації. Про це 24 грудня у Телеграм повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

"Готуємо на 2023 рік великий план повного переведення податкової на електронні рейки", - написав він.

Йдеться, зокрема, про "е-акциз" та "е-аудит", а також про таке новвведення як "смарт-фоп" й навчання для платників податків і податківців.

"Е-акцизом" Шетьманцев назвав "рух товару під спеціальним QR кодом від виробника до постачальника", "е-аудитом" - те, "коли платник, одним кліком подаючи декларацію, може перед поданням її перевірити через ПЗ (податкове забезпечення) податкової, встановити ризики та їх виправити, а ДПС (Державної податкової служби) після цього не може пред’явити жодних інших ризиків".

"Ніяких виїзних перевірок", - наголосив нардеп.

Окрім того, з'явиться можливість "передзаповнення податкової декларації за платників фізосіб, в тому числі ФОП-ів, податковою".

Ще одним нововведенням буде "повне адміністрування податків за ФОПа банком за його бажанням (законопроект Железняка)" ("смарт-фоп").

До того ж, Гетьманцев обіцяє запуск у наступному 2023 році "відшкодування ПДВ протягом тижня з момента подачі заявки".

Як повідомлялося раніше, Зеленський підписав закон про електронних резидентів

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті