Унаслідок удару росіян по резервуарах на Харківщині в екосистему потрапило близько 3000 тонн нафтопродуктів  

У результаті ударів окупантів по резервуарах підприємства у Немишлянському районі Харьковської області стався виток нафтопродуктів в екосистему. За попередніми даними, в навколишнє середовище потрапило близько 3000 тонн продуктів, - повідомила Харківська ВЦА 12 лютого.  

Зазначається, що усі профільні служби працюють над ліквідацією наслідків. 

"Фахівці Державної екологічної інспекції у Харківській області в негайному порядку відібрали проби води на 9 об’єктах міста Харкова та області, а саме в річці Уди", - йдеться у повідомленні. 

Зразки передали для проведення експрес-тестування до Науково-дослідної установи «Український науково-дослідний інститут екологічних проблем» з метою визначення рівня забрудненості та наявності шкідливих речовин.  

Водночас, розроблено алгоритм дій щодо перешкоджання просуванню шкідливих речовин по річці Уди, що впадає у річку Сіверський Донець. Визначено місце на руслі річки Уди, де проводитимуться заходи із зупинки пересування нафтопродуктів з застосуванням портових інфраструктурних загороджень та знезараження водних ресурсів за допомогою сорбенту. 

"Ухвалено рішення про посилення перевірок та заходів контролю на місцях зберігання, транспортування і реалізації нафтопродуктів та інших небезпечних обʼєктів на території Харківської області", - заявили в ВЦА.  

"Важливо: за результатами попередніх досліджень, нафтопродукти не потрапили до джерел з питною водою", - додається у повідомленні.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті