Унаслідок останньої масованої атаки російських безпілотників по Києву пошкоджено Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ

Унаслідок останньої масованої атаки російських безпілотників по Києву було пошкоджено Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ. Про це повідомили у Департамент інформації УГКЦ.

Під час атаки один із «Шахедів» був збитий у Дніпровському районі м. Києва, неподалік Патріаршого собору Воскресіння Христового і резиденції Глави УГКЦ. Ударна хвиля пошкодила двері та вибила вікна в соборі. Більших руйнувань зазнала багатоповерхівка поблизу храму.

«Унаслідок дронової атаки на Київ було пошкоджено шість вікон у підвальному приміщенні Патріаршого собору. Вибуховою хвилею повибивало склопакети. Була пошкоджена фурнітура на чотирьох дверях храму, із дверних замків все повиривало», — розповів Департаменту інформації УГКЦ п. Василь Букатюк, директор Будівельної дирекції при Патріархові УГКЦ.

Окрім храму, за його словами, постраждала і резиденція Глави Церкви: «У Патріаршій резиденції та Патріаршій курії пошкоджена фурнітура трьох дверей».

Крім того, зафіксовано незначні пошкодження фасаду Патріаршого собору. На його території зібрали багато уламків безпілотника різного розміру. «В обмін на подарунки від святого Миколая матимемо оригінальні сувеніри», — зазначає Блаженніший Святослав.

Як відомо, у ніч на 25 листопада росія випустила по Україні 75 дронів, 74 з яких знищила протиповітряна оборона, з них понад 60 — над Києвом. Повітряна тривога у столиці тривала понад 6 годин — від 2:37 до 8:45. На щастя, обійшлося без жертв, але є 5 постраждалих. Ця атака ударними дронами стала наймасованішою за весь час війни.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті