Україна отримала 1,5 млрд доларів США позики від Японії та Великої Британії

Україна отримала 1,5 млрд доларів США позики на підтримку політики розвитку «Основи зростання» (Growth Foundations Development Policy Loan - DPL)  від Японії та Великої Британії через механізм Світового банку. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну 29 березня.

"Фінансування складається з гарантії Уряду Японії через Цільовий фонд Світового банку (ADVANCE Ukraine) обсягом 984 млн доларів США та гарантії Великої Британії на суму 516 млн доларів США", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до загального фонду державного бюджету надійшло 1,4 млрд доларів США. З метою зниження вартості обслуговування кредитних зобов’язань України Програмою передбачена капіталізація відсотків з японських коштів у сумі 99,54 млн доларів США. 

«Ефективна робота Уряду, разом з своєчасною підтримкою від партнерів дозволяють нам підтримувати стабільність фінансової системи, навіть в умовах повномасштабної агресії і щоденного терору зі сторони рф. Вдячний Японії, Великобританії та команді Світового банку, які стоять з Україною пліч-о-пліч від лютого 2022 року. Залучене фінансування буде спрямовано для підтримки  ключових пріоритетів держбюджету», – зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко. 

Передумовою отримання траншу стало виконання Україною необхідних 8 вимог за програмою, зокрема це гармонізація митного та податкового законодавства України до норм ЄС, покращення фіскальної політики та регулювання ринків капіталу, забезпечення прозорості та підзвітності у системі електронних закупівель. 

Нагадаємо, що 26 березня  Рада директорів Світового банку схвалила Позику DPL після чого Міністр фінансів України Сергій Марченко та Регіональний Директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови, Регіон Європи та Східної Азії Аруп Банерджі підписали відповідну Угоду про позику. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті