У США помер поліцейський, який убив темношкірого американця Джорджа Флойда

Колишній поліцейський Дерек Шовен, засуджений за вбивство темношкірого американця Джорджа Флойда, отримав у в'язниці ножове поранення 25 листопада, а 26 листопада з'явилося повідомлення про його смерть. 

"Медичний центр Tuscan в Аризоні оголосив про смерть Дерека Шовіна, офіцера, причетного до загибелі Джорджа Флойда, якого терміново доправили в реанімацію після ножового поранення, отриманого сьогодні у федеральній в'язниці", - написав новинний канал The Watcher у мережі Х (twitter) 26 листопада.

Раніше BBC повідомило про те, що 47-річний Шовен отримав ножове поранення у в'язниці штату Арізона. 

"Офіцер був важко поранений іншим ув'язненим. На нього було скоєно напад. Бюро в'язниць підтвердило у своїй заяві, що ув'язнений федеральної в'язниці в місті Тусон дістав ножове поранення о 12:30 за місцевим часом (19:30 GMT) у п'ятницю", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що "білий Шовен відбував багаторазове покарання за смерть чорношкірого, яка спричинила бурхливі протести проти поліцейського свавілля і расизму".

У повідомленні також підкреслюється, що напад на Шовена у в'язниці стався за кілька днів після того, як Верховний суд відхилив його апеляцію, в якій стверджувалося, що він не отримав справедливого судового розгляду у справі про вбивство пана Флойда, який помер після того, як Шовен простояв навколішки на його шиї понад дев'ять хвилин у 2020 році.

Раніше повідомлялося, що у США засудили до 22,5 років в'язниці експоліцейського, який убив під час затримання Джорджа Флойда.

Статті

Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Всі статті