У Швейцарії розсекретили, чим займався "патріарх РПЦ" Гундяєв на їхній території у 70-ті роки

Володимир Гундяєв, який називає себе "патріархом РПЦ Кирилом", у 1970-х роках був агентом радянської розвідки у Швейцарії, про що свідчать матеріали у розсекречених поліцейських архівах. Про це повідомляє ЛІГА із посиланням на Tages-Anzeiger. 

Як повідомляється, у 1971 року Гундяєв у віці 24 років став офіційним представником Московського патріархату РПЦ при Всесвітній раді церков у Женеві.

Журналісти Tages-Anzeiger ознайомилися з документами до архівів швейцарської федеральної поліції за період з 1969 до 1989 року і стверджують, що зв'язок Гундяєва з КДБ документально підтверджується.

Його завданням було збирати інформацію про членів Всесвітньої ради церков та впливати на їхнє ставлення до Радянського Союзу.

Після перебування у Швейцарії він повернувся до СРСР і продовжив кар'єрне зростання у радянській церковній ієрархії.

Нагадаємо, раніше глава РПЦ Гундяєв запропонував "змити гріхи" в обмін на смерть в Україні. 

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті