У російському "шахеді" знайшли SIM-карту українського оператора - ISW

У "шахедах", які РФ запускає по території України, було знайдено SIM-карту українського оператора. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Російські сили використовують українські SIM-карти Київстар для керування дронами Shahed. 29 листопада українське джерело заявило, що збитий російський безпілотник "Шахед" містив SIM-карту "Київстар", яка нібито дозволяє російським військам використовувати мобільну мережу "Київстар" для відстеження місцезнаходження безпілотника та зміни траєкторії його польоту", - йдеться у повідомленні.

У "Київстарі" відреагували на поширену інформацію. Там заявили, що вже співпрацюють з правоохоронними органами для того, щоб "унеможливити повторення ситуації в майбутньому".

Як повідомлялося раніше, у Повітряних Силах пояснили, чи може росія атакувати Україну дронами під час негоди.

Статті

Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Всі статті