У польському Любліні офіційно відкрили новий автовокзал

У п'ятницю, 12 січня, у польському Любліні після понад трьох років будівництва офіційно відкрили новий автовокзал. Про це повідомляє "Польське радіо".

Під час п'ятничного відкриття нового вокзалу заступник міністра фондів і регіональної політики Ян Шишко сказав, що це важлива інвестиція для Любліна і Люблінського воєводства, а новий об'єкт є комфортним, сучасним та екологічним. 

"Люблін - це велике місто, яке дуже швидко розвивається, але це правда, що останніми роками пересадки між різними видами транспорту в Любліні були складними", - повідомив заступник міністра. Він нагадав, що через відстань між залізничною та автобусною станціями пересадки займали від 30 до 40 хвилин, що, за його словами, було непрактично і обмежувало мобільність. Він висловив задоволення тим, що нова будівля автовокзалу знаходиться поруч із залізничним вокзалом.

Мер Любліна Кшиштоф Жук зазначив, що відкриття вокзалу доповнює інвестиційну стратегію. "Ми будуємо інтегрований громадський транспорт у Любліні вже більше десяти років і як столиця регіону намагаємося співпрацювати з воєводським урядом у реалізації цієї транспортної системи", - сказав він.

Уточнюється, що загальна вартість проекту становить майже 340 мільйонів злотих, з яких близько 195 мільйонів злотих - це дофінансування ЄС.

PAP/Wojtek Jargiło

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті