У МЗС Польщі заявили, що заморожені активи РФ краще витратити на оборону України, а не її відбудову

Заморожені російські активи краще використати на захист України від агресії РФ, а не на її відбудову. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на РАР.

"Ми отримали політичне рішення, хоча ще не юридичне, що відсотки з російського капіталу, який був заморожений країнами ЄС  будуть використані на користь України", - сказав Сікорський.

Він наголосив, що росія повинна заплатити за наслідки своєї агресії.

"Особисто я хотів би піти далі. Я вважаю, що агресор повинен заплатити за наслідки своєї агресії. Оскільки ми вже знаємо, що Росія не отримає цих грошей, поки не виплатить репарації Україні, то краще спрямувати їх на запобігання наслідкам агресії, на захист України, а не лише на її відбудову", - зазначив польський міністр.

Сікорський також привітав рішення ЄС про виділення додаткових 5 млрд євро на підтримку України в рамках ініціативи Європейського фонду миру.

"Це означає, що те, що країни дають Україні, буде повернуто, а ті, хто не дають Україні - будуть робити внески до Європейського фонду миру Тобто, ніхто в Європі, окрім Угорщини, не залишиться поза схемою", - додав він.

Як повідомлялося, у Сенаті США заявили, що новий закон про конфіскацію активів РФ для передачі Україні не є альтернативою законопроекту про додаткову допомогу. 

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті