У МОЗ не виключають спалаху холери внаслідок руйнування дамби в Новій Каховці

Міністерство охорони здоров'я не відкидає ризику виникнення випадків холери внаслідок руйнування військами країни-агресора РФ дамби Каховської ГЕС. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар Ігор Кузін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми не виключаємо випадків холери, ситуація стане зрозумілою після зниження рівня води", - сказав він.

Кузін наголосив, що алгоритми реагування на випадки холери чітко прописано, їх виконуватимуть.

Водночас він зауважив, що можливість застосування карантинних заходів у постраждалих регіонах розглядатимуть після зниження рівня води.

Головсанлікар країни також повідомив, що медичні заклади постраждалих регіонів мають запаси питної води принаймні на дві доби, із підтоплених медзакладів проводять евакуацію пацієнтів, у лікарнях достатньо антибіотиків на випадок виникнення спалахів інфекцій.

При цьому Кузін закликав не використовувати в їжу загиблу рибу.

Як повідомлялося, у Херсонській області є в наявності близько 600 тисяч таблеток для знезараження води. 

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті