У Москві суд заарештував майора Рибіна, причетного до вбивства Дугіної

Басманний суд Москви заарештував колишнього співробітника ГИБДД майора Івана Рибіна, який займався пробиванням інформації про громадян для третіх осіб, - пишуть росЗМІ.

За даними видання "КоммерсантЪ", таким чином Рибін заробляв собі на життя. Одним з об'єктів його спостереження виявилася пропагандістка Дар'я Дугіна. Інформація про неї через Рибіна потрапила до рук організаторів теракту, в якому загинула Дугіна. Про те, хто був замовником пробіва Дугіної, не йдеться.

Екс-співробітника ДАІ заарештували, суд відхилив клопотання обвинуваченого і сторони захисту про домашній арешт.

"Обрати обвинуваченому Рибіну Івану Іллічу запобіжний захід у вигляді взяття під варту, установити строк тримання під вартою обвинуваченому Рибіну Івану Іллічу до 11 червня 2023 року", - ідеться в тексті рішення суду, який опинився в розпорядженні видання.

Під час обрання запобіжного заходу суд враховував, що колишній співробітник поліції може володіти навичками, які дадуть йому змогу приховати свою провину або створити докази невинності, якщо він перебуватиме на волі.

Рибіна звинувачують за двома статтями: перевищення посадових повноважень і порушення недоторканності приватного життя з використанням службового становища. Загальний строк за ними може становити до восьми років позбавлення волі.

Як раніше повідомлялося, ФСБ очікувано звинуватила у вбивстві доньки і соратниці ідеолога "русского мира" Олександра Дугіна Дар'ї Дугіної "українські спецслужби".

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті