У Львові створять музей наївного мистецтва

У Львові представники ОВА, облради, Національного музею народної архітектури та побуту України і благодійного фонду “Петра” підписали меморандум про створення Музею наївного мистецтва імені Марії Примаченко. Про це повідомив у Фейсбуці начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

“У Львові планують створити Музей наївного мистецтва. Там експонуватимуть твори Марії Примаченко, Михайла Бойчука, Никифора Дровняка та інших митців наївного мистецтва. Меморандум про створення Музею наївного мистецтва імені Марії Примаченко підписали сьогодні Львівська ОВА, Львівська облрада, Національний музей народної архітектури та побуту України і благодійний фонд «Петра», - йдеться у повідомленні.

За словами Козицького, фінансовий бік проєкту бере на себе благодійна організація. З метою збору коштів планують провести низку мистецьких проєктів, зокрема виставку робіт Марії Примаченко у галереї David Zwirner (США) у першій половині 2024 року.

Статті

Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Всі статті