У Львові черговий скандал з побиттям на вулиці чоловіка співробітниками ТЦК

У Львові сьогодні, 19 квітня, перехожі стали свідками того, як чоловіки у військовій формі побили людину. Ймовірно, це були працівники ТЦК. Кадри ситуації оприлюднили у чаті оперативної інформації «Варта-1».

Інцидент трапився на вулиці Л. Кобилиці.

За чоловіка заступилися перехожі, і поки шла словесна перепалка, чоловік втік.

У ТЦК прокоментували випадок.

«Сьогодні надійшла інформація щодо, як заявлено мешканцями Львова, протиправних дій з боку працівників ТЦК на вул. Кобилиця. З даною інформацією ознайомлені. З відео бачимо, що особу, яка може бути військовозобов’язаним і на прохання військовослужбовців ТЦК проїхати у районний ТЦК для звірки даних відреагувала різко, із застосуванням сили до військовослужбовців ТЦК», - йдеться у повідомленні.

Там зазначили, що після цього було прийнято рішення викликати поліцію. Особа не захотіла дочекатися поліції і з місця події втекла.

Щодо дій військовослужбовців ТЦК буде проведена службова перевірка, враховуючи надані відеоматеріали.

"Також повідомляємо про відповідальність за ухилення та будь яке перешкоджання роботі військовослужбовців РТЦК та СП. Відповідно до частини 1 статті 114-1 Кримінального кодексу «Перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період» тягне за собою позбавлення волі терміном від 5 до 8 років", - йдеться у повідомленні.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті