У Києві рідні військових вийшли на мітинг з вимогою встановити строки демобілізації

У центрі столиці сьогодні, 12 листопада, зібралися понад сотня людей, здебільшого жінок: дружин і матерів військовослужбовців, які на фронті з початку повномасштабного вторгнення рф, - повідомляє Громадське

"Ми не закликаємо до капітуляції, бо занадто багато вже сплачено... Ми просимо замінити тих, хто від початку не ховався і безперервно виконує бойові завдання. Вони виснажені, вони просять їх замінити. Вони сподіваються на демобілізацію. Вони не хочуть самовільно полишати частину і залишати своїх побратимів, і ми всі це знаємо, але вони чекають на справедливу мобілізацію і на терміни демобілізації. Щоб навіть наступні, які прийдуть на їхні місця, теж розуміли, на який термін вони приходять. Тому що це не має бути вхід без виходу: або лише через важке поранення, або коли ти вертаєшся на щиті. За перемогу відповідальні всі!", - учасниця мітингу Ірина Топінко.

Рідні військових збирали підписи для Ставки Верховного Головнокомандувача з вимогою запровадити можливість демобілізації військовослужбовців, які на фронті понад 18 місяців.

«Мені 8-річна донька ставить запитання: "Мамо, а чому мій тато 20 місяців на війні, а тато моїх подружок удома? А коли тато зможе повернутись?" А що я можу сказати?» — не стримуючи сліз, говорить киянка Інна.

Її донька тримає плакат «Моя черга обіймати тата».

На мітингу був присутній і військовослужбовець на позивний Грізлі, який втратив обидві ноги внаслідок важкого поранення у червні цього року. 

«Моя позиція полягає в тому, що хлопцям треба відпочивати. І ми дали дуже тривалий час, щоб підготувались інші. Хлопці вже не можуть працювати, є бригади, яких не змінюють постійно, є бригади, яких не відпускають у відпустки. У мене також воює брат. Тобто мають бути терміни, щоб хлопці розуміли, що за цей термін вони мають зробити все», — розповів військовий. 

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті