У Харкові затримали блогера з Латинської Америки, який підтримував російську агресію проти України

Служба безпеки України в Харкові затримала іноземного блогера, який поширював фейки про війну в нашій країні. Про це 5 травня повідомили у пресслужбі СБУ та Офісі генпрокурора.

"СБУ затримала в Харкові іноземного блогера, який заперечував злочини рашистів і ображав українських захисників", - заявили представники спецслужби.

Повідомляється, що співробітники СБУ зібрали доказову базу на блогера з Латинської Америки, який публічно виправдовував збройну агресію РФ і поширював фейки про війну в Україні. Зазначається, що сам блогер кілька років проживає в Харкові.

Після початку повномасштабного вторгнення блогер одним із перших підтримав російських загарбників і героїзував їхні військові злочини. Також він займався дискредитацією вищого військово-політичного керівництва та сил оборони нашої держави.

Крім того, у своїх коментарях він заперечував факти російських ракетних ударів по українських містах і масових убивств окупантами мирних людей. Експертизи, які ініціювала СБУ, підтвердили факти злочинних дій блогера.

Слідчі Служби безпеки повідомили йому про підозру за частинами 2 і 3 статті 436-2 Кримінального кодексу України (виготовлення та розповсюдження матеріалів, у яких міститься виправдання збройної агресії РФ проти України, вчинене повторно). Наразі чоловікові обрали запобіжний захід - тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ повідомила про підозру блогеру-мільйоннику, який працює на кремль.

Статті

Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Всі статті