У Горлівці відкрили музей загиблих студентів, що були мобілізовані окупантами у лютому 2022 року на війну проти України

В окупованій Горлівці відкрили зал пам'яті загиблих студентів, яких мобілізували та відправили на війну з початком повномасштабного вторгнення росіян у лютому 2022 року, - пише телеграм-канал Astra.

«Мобілізація в ДНР і ЛНР (зокрема, студентів очного відділення) — злочин відповідно до будь-яких законів, що будь-коли діяли на території нашого краю: республіканськими, українськими, російськими та міжнародними", - цитується один із місцевих пабликів.

Зазначається, що жоден винний у цих злочинах досі не зазнав заслуженого покарання.

Більшість відправлених на фронт студентів були демобілізовані лише наприкінці 2022 року.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті