У "ДНР" розповіли, де спостерігається найбільший кадровий голод: не вистачає навіть "державних службовців"

У так званому "міністерстві праці та соціальної політики ДНР" назвали сфери, в яких спостерігається найбільший кадровий голод. Цифри озвучено в повідомленні "відомства".

Так, загалом від початку 2024 року роботодавці подали в центри зайнятості окупованої частини Донецької області інформацію про 33,5 тис. вакансій.

Найбільше кадрів потрібно на обробні виробництва - відкрито 4,4 тис. вакансій. У сферу енергетики потрібно 3,2 тисячі працівників. Так зване "державне управління та забезпечення воєнної безпеки" потребує майже тисячі осіб. Приблизно стільки ж вакансій (2,9 тисячі) пропонують медичні установи та служби соціальних послуг. Школам і дитячим садкам потрібно 2,5 тисячі педагогів. 

Не вистачає в "ДНР" охочих працювати сміттярами, рієлторами, автослюсарями і продавцями.

Найбільший кадровий голод спостерігається у сфері транспортних перевезень, у вугільній промисловості. Гостро необхідні окупованому Донбасу прибиральники, двірники, медсестри і лікарі, слюсарі та електромонтери з ремонту та обслуговування обладнання.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті