У чотирьох регіонах України діяла мережа "чорних обмінників", яка дозволяла анонімний обіг грошей між Україною й росією

Кіберфахівці Служби безпеки спільно з Бюро економічної безпеки (БЕБ) заблокували масштабний канал обігу коштів між РФ та Україною, який функціонував з допомогою криптовалютних технологій і заборонених російських платіжних систем. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 31 липня.

"У 4 регіонах припинено діяльність мережі підпільних конвертаційних центрів, через кожен з яких щомісяця "проходило" понад один мільйон доларів США, – сказано в повідомленні. – Ділки користувалися підсанкційними російськими системами переказів Юmoney, Webmoney та криптовалютою".

Зазначається, що вони надавали послуги виводу з території рф російського рубля через його конвертування в криптовалюту та обготівковування в гривню. Основними клієнтами зловмисників були хакери та представники комерційних структур, які проводили тіньові товаро-обмінні та фінансові операції з країною-агресоркою.

Обготівковування криптовалюти здійснювали у підпільних конвертцентрах, які діяли як пункти обміну валют у Києві, Харкові, Рівному та Сумах.

Під час обшуків за адресами проживання і роботи фігурантів виявлено:

- майже 60 млн у гривневому еквіваленті;

- обладнання, яке ділки використовували у незаконній діяльності.

Наразі одному із учасників оборудки повідомлено про підозру за ст.200 Кримінального кодексу України (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення).

Раніше повідомлялось, що СБУ затримала ворожого агента, який готував теракти у Запорізькій області.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті