У Білому домі не бачать руху до переговорів про припинення вогню в Україні

Державний секретар США Ентоні Блінкен на Всесвітньому економічному форумі (ВЕФ) у Давосі заявив, що не бачить наближення припинення вогню в Україні найближчим часом, оскільки РФ не готова зараз до добросовісних переговорів. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на запитання, чи бачить він зараз наближення до переговорів для досягнення припинення війни в Україні, Блінкен сказав: "Наразі я цього не бачу".

"Ми завжди до цього відкриті, уважні до цього, тому що більше, ніж будь-хто інший, цього хоче український народ. Але з боку Росії має бути готовність брати участь, добросовісно вести переговори, ґрунтуючись на основних принципах, які було поставлено під сумнів унаслідок її агресії: територіальна цілісність, суверенітет, незалежність", - наголосив Блінкен.

Він зазначив, що путін готовий і далі втягувати "своїх молодих людей у м'ясорубку, яку він сам і зробив, щоб спробувати просунути свої інтереси".

"Це глибока трагедія для Росії", - сказав Блінкен.

Нагадаємо, екс-президент РФ Медведєв заявив, що сам факт існування України "буде постійним приводом для відновлення військових дій". 

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен повідомив, що майже всі кошти, виділені Україні у якості військової допомоги від США, були витрачені на виробництвах у Сполучених штатах що позитивно відобразилось на економіці. 

Також нагадаємо, посол України у США розповіла, завдяки чому може бути досягнутий мир з РФ. 

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті