Туск заявив, що передати Україні ЗРК Patriot можливості нема, але є інші види озброєння для захисту українського неба

Польща не має резервів для передачі Україні зенітно-ракетного комплексу Patriot, але допомагатиме Києву іншими засобами, «які допомагають захищати небо». Про це 22 квітня під час пресконференції у Варшаві заявив глава польського уряду Дональд Туск, передає "Укрінформ".

«Якщо йдеться про батареї Patriot, то ми не маємо такої можливості (щоб передати Україні - ред.)», - сказав Туск.

Він зазначив, що одна з батарей Patriot, яка розгорнута поблизу Ряшева, є в розпорядженні американської армії. Він підкреслив, що вона не належить Польщі, а захищає хаб, звідки західна допомога надходить до України.

«Коротко кажучи, ми не маємо в резерві батарей Patriot, і всі це розуміють. Разом з Києвом усі знають, що ми своє завдання виконали на шістку, якщо йдеться про підтримку України, також технікою і ППО», - сказав польський прем’єр.

Він наголосив, що для України й усієї Європи безпечна й добре озброєна Польща також дуже важлива, адже є «бастіоном для захисту не лише своїх кордонів».

«Але існують також інші види озброєння, які допомагають Україні захищати небо, і тут Польща й надалі залишатиметься активною», - запевнив Туск.

Він не уточнив, про яку зброю йдеться.

Як повідомлялося, міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен повідомила, що наступне засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") відбудеться наприкінці поточного тижня.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті