Столичні поліцейські викрили зловмисників, які ошукали переселенців на 400 тисяч гривень

У Києві поліція затримала чоловіка та жінку, які незаконно заволодівали банківськими рахунками вимушених переселенців та знімали з них гроші. Про це повідомляє Національна поліція України у своєму телеграм-каналі 3 листопада.

"Чоловік та жінка підшукували у телеграм-каналах переселенців та пропонували отримати нібито фінансову допомогу від іноземних партнерів. Для цього їм пропонували перейти на фейковий фішинговий сайт та ввести реквізити своїх банківських карток. В результаті аферисти знімали усі гроші з їх рахунків", - зазначається у повідомленні.

За інформацією поліції завдяки такій "схемі" фігуранти ввели в оману близько півсотні людей, а загалом підозрювані зняли з рахунків громадян більше 400 тисяч гривень.

Як повідомлялось раніше, СБУ ліквідувала мільйонну схему розкрадання бюджетних коштів для переселенців.

Статті

Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Всі статті