СБУ ліквідувала мільйонну схему розкрадання бюджетних коштів для переселенців

Служба безпеки викрила на Львівщині масштабну схему розкрадання державних коштів, призначених для забезпечення потреб першої необхідності для внутрішньо переміщених осіб, яка була виділена Міністерством соціальної політики України. Про це повідомляє Управління СБУ у Львівській області у Facebook 20 жовтня.

“Одному з суб’єктів господарювання зі Львівщини, згідно поданих пропозицій в рамках державної програми, було виділено близько 9 млн грн. Проте підприємець безпідставно привласнив бюджетні кошти, так як по факту не надав повного обсягу послуг для забезпечення проживання ВПО”, - зазначається у повідомленні.

За інформацією СБУ встановлено, що певна кількість осіб на яких він отримував гроші на вказаний момент вже перебували за кордоном. 

“Таким чином організована схема дала змогу зловмиснику привласнити майже мільйон гривень бюджетних коштів”, - додали у Службі безпеки.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Як повідомлялось раніше, СБУ прийшла з обшуками до мера Мукачева та ще трьох посадовців Закарпаття.

Статті

Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Всі статті