Спортсмен з Луганщини Олексій Середа здобув історичну "бронзу" для України у стрибках у воду на ЧС з водних видів спорту

У катарській Досі на чемпіонаті світу з водних видів спорту Олексій Середа з Луганщини здобув історичну для України медаль. 18-річний спортсмен здобув бронзову нагороду в одиночному стрибку з 10-метрової вишки.

До фіналу стрибків з 10-метрової вишки Середа вийшов з п'ятим результатом у півфіналі. Там українець набрав загалом 441.70 бала за свої стрибки.

У фіналі Олексій Середа набрав за виступ 528.65 бали й здобув "бронзу". Це перша в історії медаль України у чоловічих одиночних стрибках з 10-метрової вишки на ЧС з водних видів спорту.

Краще за Середу виступили лише представники Китаю Хао Ян та Юань Цао: перший став чемпіоном світу, а другий – володарем "срібла".

Стрибки у воду, 10-метрова вишка (чоловіки)

  1. Хао Ян (Китай) – 564.05 бала
  2. . Юань Цао (Китай) – 553.20
  3.  Олексій Середа (Україна) – 528.65

Це третя медаль України на чемпіонаті світу 2024 року в Досі і друга – в стрибках у воду.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті