Швейцарія приєдналася до 12-го пакету санкцій ЄС

Швейцарія приєдналася до 12-го пакету санкцій Європейського союзу проти росії. Про це повідомляє прес-служба Федеральної ради Швейцарії 22 грудня.

"21 грудня Федеральний департамент економіки, освіти та досліджень (EAER) ще більше розширив свої санкційні списки проти Росії. Таким чином, Швейцарія приєдналася до додаткових санкційних списків, ухвалених ЄС у відповідь на триваючу військову агресію Росії проти України. Зміни набули чинності о 18:00 21 грудня", - зазначається у повідомленні.

EAER запровадила санкції в межах своєї юрисдикції проти ще 61 фізичної та 86 юридичних осіб.

"Серед нових підсанкційних осіб - військовослужбовці збройних сил Білорусі, керівники компаній, що підтримують військово-промисловий потенціал Росії, а також члени Центральної виборчої комісії Російської Федерації. Юридичні особи - це переважно російські компанії, що працюють в оборонному секторі", - зазначається у повідомленні.

12-й пакет санкцій ЄС передбачає поетапну заборону на імпорт алмазів з росії або походженням з неї. 

"На даному етапі прямий імпорт природних або синтетичних алмазів з Росії до Швейцарії більше не здійснюється", - зазначили у прес-службі.

Згодом Федеральна рада розгляне можливість запровадження нових санкцій.

Як повідомлялось раніше, ЄС погодив 12-й пакет санкцій проти РФ.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті