Шмигаль закликав українців зменшити енергоспоживання, бо після російської атаки ситуація дуже непроста

Після російської атаки енергосистема України залишається цілісно., але ситуація дуже непроста. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграм 29 березня.

«Сьогодні вночі російські терористи здійснили чергову масовану ракетно-дронову атаку проти нашої країни.  Головна ціль атаки — знову наша енергетика. Удар витримали. Енергосистема цілісна, але ситуація дуже непроста. Є проблеми з електропостачанням у низці регіонів. Вирішуємо це питання", - зазначив він.

За його словами, для стабільної роботи системи Україна імпортує електроенергію з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови.

Прем’єр повідомив, що сьогоднішній удар РФ «доволі сильно» пошкодив обладнання – знову атака була спрямована як проти об’єктів генерації електроенергії, так і проти системи її розподілу.

Він також закликав українців зменшити споживання електроенергії, особливо у вечірні години.

У ніч на 29 березня сили РФ атакували енергетичні об’єкти у Дніпропетровській, Черкаській, Кіровоградській, Івано-Франківській областях. За даними Міненерго, внаслідок ударів по об’єктах генерації у Дніпропетровcькій, Черкаській та Кіровоградській областях є пошкодження обладнання.

Влада Дніпропетровщини повідомила про пошкодження кількох енергетичних об'єктів у Дніпровському, Криворізькому та Кам'янському районах.Минулого тижня під час наймасштабнішої атаки на українську енергетику за останній час РФ завдала удару по найбільшій ГЕС України – ДніпроГЕС у Запоріжжі. У компанії «Укргідроенерго» повідомили про серйозні пошкодження.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті