Шмигаль обговорив із послами країн G7 необхідність посилення української ППО

Україна потребує більшої кількості систем ППО, це пріоритетна потреба в захисті життя людей і критичної інфраструктури. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з послами країн G7.

"Обстріли росії не припиняються. Атаки спрямовані проти цивільної та енергетичної інфраструктури. Тому для нас також важлива допомога з обладнанням. Працюємо й над посиленням захисту критичних об’єктів та децентралізацією енергосистеми. Скоординували з послами наші потреби. Обговорили системні рішення для Харкова", - написав Шмигаль у Телеграм за підсумками зустрічі.

Під час зустрічі сторони також обговорили звернення "Укренерго" до ENTSO-E для збільшення можливості імпорту електроенергії до 2,2 ГВт.

"Дякую партнерам за розуміння актуальних проблем України та постійну готовність прийти на допомогу. Цінуємо цю підтримку", - додав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, президент Зеленський заявив, що кілька десятків ППО і сучасних винищувачів вирішать проблеми з російською авіацією та бомбами. 

Як повідомлялося, у Міненерго розповіли конгресменам США, для чого необхідна додаткова ППО.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті